КОНСОРЦІУМ ПІД КЕРІВНИЦТВОМ КОМПАНІЇ WESTINGHOUSE ДОСЯГ КЛЮЧОВОЇ ВІХИ В ДИВЕРСИФІКАЦІЇ ПОСТАВОК ПАЛИВА ДЛЯ РЕАКТОРІВ РОСІЙСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА, ЩО ЕКСПЛУАТУЮТЬСЯ В ЄВРОПІ

Ukraine

ВЕСТЕРОС, ШВЕЦІЯ – BUSINESS WIRE – Компанія Westinghouse Electric і її вісім партнерів по європейському консорціуму досягли ключової віхи в диверсифікації поставок ядерного палива в Європі. Консорціум затвердив концептуальний проект палива для ТВС реакторів ВВЕР-440, яке є вдосконаленою версією попереднього паливного продукту компанії Westinghouse, який поставлявся на атомну електростанцію Loviisa в Фінляндії в 2001-2007 рр.

“Завдяки цій важливій ініціативі ми підтримуємо енергетичну безпеку Європи, забезпечуючи паливом реактори ВВЕР-440 російського виробництва”, – сказав віце-президент компанії Westinghouse в Північній і Східній Європі Азіз Даг. “Westinghouse прагне надати інноваційну конструкцію для VVER-440, яка пропонує клієнтам високий рівень безпеки та якості, а також безпеки поставок”.

Наступні кроки включають завершення розробки відповідних методів і методології, які будуть застосовуватися для ліцензування і використання нової конструкції палива в кожній з європейських країн. Всі основні роботи виконуються в строк, і програма буде завершена до жовтня 2017 року.

Westinghouse очолює проект під назвою European Supply of Safe Nuclear Fuel (ESSANUF) з вересня 2015 року. Його партнерами є VUJE, ÚJV Řež, Технологічний університет Лаппеенранта (LUT), Національна ядерна лабораторія (NNL), NucleoCon, Національний науковий центр “Харківcький фізико-технічний інститут” (ННЦ ХФТІ), Об’єднаний дослідницький центр Європейської комісії в Карлсруе (JRC-Karlsruhe ) і Enusa Industrias Avanzadas (ENUSA). Програма фінансується Програмою наукових досліджень і навчання Євратому Європейського союзу (ЄС) (2014-2018 рр.), яка є частиною програми Horizon 2020 (H2020), програми досліджень та інновацій ЄС (Грантова угода 671546).

 

http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=51566557&lang=en

 

Контактна особа:

Сара Касcелла

Менеджер з зовнішніх контактів

Westinghouse Electric Company

Тел.: +1 412-374-4744

Ел. пошта: cassels@westinghouse.com

 

***ПРЕСС-РЕЛИЗ Материал публикуется на коммерческих условиях.

Интерфакс не несет ответственности за содержание материала.

Товары и услуги подлежат обязательной сертификации